zaterdag 19 juni 2010

Tagliatelle met broccoli en gerookte zalm

Dit is een gerechtje dat ik regelmatig op kot maakte. Het is simpel en snel klaar, maar wel heel lekker. Het originele recept was met kaassaus, maar dat heb ik al snel vervangen door wat ingekookte room. Veel lichter en het laat de andere smaken beter tot zijn recht komen. Een aanrader voor wanneer je weinig tijd of zin hebt om te koken! Als je het nog sneller vooruit wilt laten gaan, kan je de pasta en de broccoli ook samen koken in de bouillon. Broccoli heeft zo'n 5 minuten nodig om beetgaar te worden.

Voor 2 à 3 personen:

1 groentenbouillonblokje of wat zout
1 stronk broccoli, in roosjes (de stronk zelf kan je in blokjes snijden en mee gebruiken)
250 g (glutenvrije) tagliatelle of spaghetti
15 à 25 cl light room of sojaroom
peper
100 à 150 g gerookte zalm, in reepjes
verse basilicum of bieslook

Kook de broccoli beetgaar in ruim water met wat zout of een bouillonblokje.
Giet de broccoli af, maar houd het kookwater bij.
Kook de pasta gaar in het kookwater van de broccoli.
Verwarm ondertussen de room en laat een beetje inkoken.
Breng op smaak met peper (zout hoeft niet omwille van de zalm) en voeg op het einde de stukjes gerookte zalm toe.
Giet de pasta af en meng de roomsaus met zalm en de broccoli erdoor.

Garneer met wat vers gesnipperde basilicum of bieslook.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen