vrijdag 1 juni 2012

Wortelhummus

Dit recept stond ooit al op mijn blog, maar is blijkbaar verdwenen. Opnieuw erop dan maar. Ik vond het recept op de Jonge Sla blog.

Dit heb je nodig voor 1 portie hummus:

200 wortelen, geschild en in schijfjes
4 el olijfolie
zout en peper
200 g kikkererwten uit blik
1 teentje knoflook, geperst
sap van 1/2 citroen
1 tl gemalen komijn

Verwarm de oven voor op 200°.
Doe de wortelschijfjes voor de hummus in een kom, besprenkel ze met olie, peper en zout en roer ze goed door elkaar, zodat alle stukjes ingesmeerd zijn.
Verdeel ze over een bakplaat die bekleed is met zilverpapier.
Rooster ze ongeveer een kwartier in de oven, tot ze zacht zijn.
Hak de wortelschijfjes, nog voor ze afgekoeld zijn, in een keukenmachine, samen met de andere ingrediƫnten, tot je een mooie pasta hebt.
Als het mengsel te droog is, kan je wat water en/of olijfolie toevoegen.
Breng de hummus op smaak met eventueel nog wat citroensap, zout en (cayenne)peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen